Airborne wandeltocht Oosterbeek 2019

Categorie
Actviteiten
Datum
7 september 2019 08:30 - 16:00
Locatie
Oosterbeek, Nederland
Telefoon
06-20966669
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De UMG vertrekt vanaf sportpark Hartenstein in Oosterbeek om 9.30 uur gaat de route open.

Aan deze wandeltocht nemen UNIFIL-lers deel in burgertenue, oud groen en NUV wandeltenue. De te lopen afstand kun je zelf bepalen. Je kunt ook met de UNIFIL Marchimg Group meelopen. Ze lopen de 25 KM en starten stipt om 9.30 uur. Het tenue van de UMG is 4 daagse tenue, rugzak en baret van de missie.

De UMG bezoekt in pelotonsverband het Ereveld in Oosterbeek waar een ere-groet wordt gebracht. Onderweg wordt om 11.00 uur gehoor gegeven aan een Engelse traditie, en men maakt rond het middaguur een stop bij ons lid Rob Lövering in Renkum. De enige VN verzorgingspost op de hele route.

Detco: Sjak Neelen.

Zorg dat je op tijd bent. Het is er smorgens al druk met files, en je moet enkele KM van het startpunt al parkeren. Je wordt met bussen naar het sportpark gebracht.

Dit is de 6 weken afterparty na de Vierdaagse voor veel wandelaars.

Airborne Wandeltocht 2019

73e editie Airborne Wandeltocht. Afstanden 10, 15 , 25 en 40 km voor groepen en individuele wandelaars. Start: Sportpark Hartenstein, Oosterbeek. Informatie: 026 3337960, www.airbornewandeltocht.nl   
  airborne wandeltocht

VERVOER   Verkeersmaatregelen in Oosterbeek e.o.

Gedurende de wandeltocht zijn er in Oosterbeek verkeersmaatregelen van kracht om de veiligheid van wandelaars en bezoekers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. De verkeersmaatregelen behelzen niet alleen het afsluiten van wegen welke o.a. aangemerkt zijn als wandelroute, maar ook parkeer- en stopverboden om een ongehinderde doorgang van hulpdiensten mogelijk te maken. De politie laat weten hier streng op te zullen toezien.

De toegang tot Oosterbeek met motorvoertuigen via de Dreijenseweg en Schelmseweg, komende vanaf de N224, is vanaf 07.00 uur afgesloten.

Regulier verkeer tussen Wageningen en Arnhem v.v. zal worden omgeleid. Houdt u rekening met een langere reistijd. De doorgaande wegen in Oosterbeek worden afgesloten om 09.00 uur of zoveel eerder als noodzakelijk wordt geacht en dat duurt tot 18.00 uur, of zoveel later als in verband met eventuele drukte nodig is. Houdt u aan de aanwijzingen van politie en verkeersregelaars en parkeer alleen op de aangegeven parkeerlocaties. Van daar uit wordt u met bussen naar de startlocatie gebracht. Verder wordt u geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Naar Oosterbeek met de bus: (vanaf 06.00 uur)

Buslijn 1 (Velp – Arnhem - Oosterbeek v.v.)
Lijn 1 rijdt vanaf Velp tot de halte Arnhems Buiten en keert daar op de rotonde; trolleybuslijn 1 rijdt dan niet naar Oosterbeek. De haltes Mariëndaal – Station Oosterbeek komen te vervallen.

Pendelbussen
Er rijden pendelbussen van lijn 1 tussen Arnhem NS en Oosterbeek, deze stoppen alleen bij de volgende tijdelijke haltes in Oosterbeek:
richting Oosterbeek: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.
Airborneretour €5,-

Voor de pendelbussen geldt het normale OV-chipkaarttarief. Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen bij de kaartverkoopmedewerkers op het station een speciaal Airborneretour Arnhem NS – Oosterbeek v.v. kopen voor € 5,00


Buslijn 51 (Arnhem – Wageningen v.v.)
Lijn 51 rijdt in Oosterbeek en Doorwerth een aangepaste route. De haltes Oosterbeek Vogelweg t/m Heveadorp Wilhelmilaan vervallen. In plaats daarvan stopt lijn 51 bij enkele tijdelijke haltes:
richting Wageningen: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.


Buslijn 352 (Arnhem – Wageningen v.v.)
Lijn 352 rijdt in Oosterbeek een aangepaste route. De haltes Beukenlaan t/m Airbornemuseum vervallen. In plaats daarvan stopt lijn 352 bij enkele tijdelijke haltes:
richting Wageningen: op de Beukenlaan, op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de Hartensteinselaan net voor “De Naald”.
richting Arnhem: op de Oranjeweg (bij “De Naald”), op de hoek Dennenkampweg/Stationsweg en op de hoek Molenweg/Emmastraat.

Plan uw reis met het openbaar vervoer met 9292.nl 

Met de trein naar Oosterbeek:
De organisatie adviseert wandelaars en toeschouwers van de Airborne Wandeltocht om zoveel mogelijk met de trein naar Oosterbeek te reizen, om te voorkomen dat u vanwege files de start misloopt. Vanaf het station is het slechts 10 minuten lopen naar de startplaats van de wandelingen.
Op iedere eerste zaterdag van september laat NS langere treinen rijden en stoppen meer treinen op station Oosterbeek.

Naar Oosterbeek met de fiets

De prachtige omgeving in en rond Oosterbeek lenen zich prima om met de fiets naar Oosterbeek te komen. Aan de Sonnenberglaan en aan de Talsmalaan zijn parkeerterreinen voor de fiets ingericht. Van daar uit is het enkele minuten lopen naar het startterrein.
Het stallen van fietsen naast de toegangen tot het terrein, of op het terrein is niet toegestaan. Deze zullen (op uw kosten) worden verwijderd

Naar Oosterbeek met de auto
Alle automobilisten met bestemming Airborne Wandeltocht worden verwezen naar twee parkeerterreinen, één aan de noordzijde van Wolfheze en één aan de westzijde van Doorwerth. Vanaf deze terreinen wordt u met bussen vervoerd naar (de directe omgeving van) het start/finishterrein.

Volg de verwijzingen op de Matrixborden op de snelweg!

Centrale parkeerterrein Airborne Wandeltocht:
UITSLUITEND via A12/E35 en N224 (Amsterdamseweg) en N783 (Wolfhezerweg) bereikbaar

Parkeerterrein Boersberg
UITSLUITEND via A50 en N225 bereikbaar.
Let op de verkeersaanwijzingen

LET OP:

De uitstapplaats is ook weer opstapplaats voor vervoer terug naar de parkeerterreinen.
De reguliere bushaltes van Breng zijn GEEN opstapplaats naar de parkeerterreinen.
Voor het gebruik van het parkeerterrein en het busvervoer naar het startterrein (retour) betaal je € 10,- per auto.

Deze terreinen zijn geopend tussen 06.00 uur en 20.00 uur.

 
 

Alle datums

  • 7 september 2019 08:30 - 16:00

Powered by iCagenda

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Oproepen

Agenda

logo lzv web