Defilé Wageningen

Categorie
Actviteiten
Datum
5 mei 2017 10:00 - 17:00

 We staan op deze dag met onze compound, voertuigen, roadblock en merchandisestand op het evenementeterrein. In het middag programma nemen we met circa 70 Unifillers deel aan het defile door Wageningen. Tenue oud groen.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken of mee te doen aan het defilé in correct tenue.

De internationale herdenkingsplechtigheid capitulaties 1945 vindt elk jaar op het 5 Mei plein bij het nationaal bevrijdingsmonument plaats. Deze activiteit is de kern van bevrijdingsdag. Op dit moment worden de offers van de geallieerden voor de bevrijding van Nederland herdacht.

De plechtigheid begint met een vlaggenceremonie gevolgd door jaarlijks vaste en wisselende elementen. Tijdens de herdenkingsplechtigheid zullen er een aantal sprekers een woord van dank en bezinning uitspreken. Vervolgens zullen schoolkinderen van de St. Jozefschool uit Wageningen die het monument voor de goede zorg hebben geadopteerd 25 duiven loslaten. Dit is gelijk de officiële start van het Bevrijdingsdefilé. De Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers ondersteunen muzikaal de ceremonie van het vlagsteken van de Militaire Attachés uit de geallieerde landen.

 
 

Alle datums

  • 5 mei 2017 10:00 - 17:00

Powered by iCagenda

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

logo lzv web