Belgie en Nl Veteranen project

Ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog wordt er vanuit België en Nederland samengewerkt door meerdere organisaties, hierbij zijn wij als veteranen bilateraal betrokken.

Betrokkenheid Nederlandse veteraan

Dit project wordt vanuit NL ondersteund vanuit Huis Doorn (te Doorn).

Binnen het Huis Doorn is momenteel een tentoonstelling om een vergelijk te maken met de toenmalige vluchtelingenproblematiek (voornamelijk uit België) en de huidige problematiek met vluchtelingen.

Te Huis Doorn zal op 26ste maart aangesloten worden tot het bilaterale veteranen initiatief. Dit door samen met de stad Nieuwpoort (BE) op zelfde moment een dialoogmoment in de ochtend aan te bieden.

Voor de Nederlandse veteraan is een staptocht vanuit Huis Doorn naar Het Belgenmomument te Amersfoort (15km) hieraan gekoppeld. Waar ter plaatse een moment van herdenking ter ere van de meer dan 1.000.000 Belgische vluchtelingen naar Nederland in het jaar 1914 wordt voorzien.

Een vijftal vrijwilligers wordt de mogelijkheid geboden om de opleiding tot dialoogbegeleider te volgen (2 middagen) om vervolgens deel te nemen aan het dialoogmoment te Doorn.

Tevens kan de dialoogbegeleider ook te Brussel op 2 juni deelnemen aan een ter plaatse bilaterale georganiseerde dialoogmoment.

De mogelijkheid wordt ook geboden om aansluiting te zoeken bij de Belgische veteranen en alzo op 30 en 31 mei te wandelen van Antwerpen naar Brussel.

V.w.b. de hieraan verbonden kosten, mars van Doorn naar Amersfoort is gratis. Vervoer van en naar Doorn/Amersfoort zijn voor eigen rekening.

De kosten in België (overnachting, vervoer ) volgen de nadere bijzonderheden. Een kerngroep UNIFIL Veteranen zal dit jaar 2017 vergoed worden. Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Roel Kreijns via Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adverteerders website of Dubbel Vier

Aangepast: 13 mei 2017; Sjak 

NUV_MOD_Adverteerders_nieuw

We zijn altijd opzoek naar bedrijven / personen die wil adverteren bij de Nederlandse Unifil Vereniging of op een andere manier onze vereniging wil steunen. U kunt in één of meerdere edities van de Dubbel Vier een advertentie plaatsen. We maken een eenmalige afspraak of een jaarafspraak. De advertentie formaten van de volgende editie Dubbel Vier treft u onderstaand aan.


*Hele pagina  222 h * 183 b
*Halve pagina  109 h * 183 b
*Kwart pagina  109 h * 89,5 b

En de mogelijkheden voor onze website;

*U kunt met uw logo, en link naar uw eigen website op onze adverteerders pagina staan?

Hou rekening met de deadline voor inlevering copy. De plaatsingsperiodes en financiële afspraken zijn gekoppeld aan de verschijndata van de Dubbel Vier. De Dubbel Vier verschijnt in maart voor de ALV,  in juni voor Veteranendag,  in september, en in december voor kerstmis van elk jaar.

Volgens de statuten van de vereniging is het mogelijk om als donateur toe te treden. U minimale bijdrage bedraagt dan € 26 per jaar. Als  donateur ontvangt u de Dubbel Vier. De Dubbel Vier ligt elk kwartaal bij circa 1300 adressen op de deurmat, 28 pagina’s dik boordevol met goede verhalen van, en over Unifillers. Bent u geïnteresseerd, en wilt u een vrijblijvende prijsopgave van de mogelijkheden of wilt u donateur worden. Neem dan contact op met onze penningmeester Sjak Neelen 06-21 53 52 05 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

aalbers|wico Renswoude

Aalbers_Wico_NUV_Adverteerder
Monuta monuta
Artitec Maquettebouw B.V.

W. van Veluw BV

 WvanVeluw Naam Tekst

 V Fonds investeert in vrede

 

Subsidie NUV V-Fonds

   
   

 

 

 

 

Overlijden Willem Jan Zuidveld

Heden ontvingen wij het bericht dat Willem Jan Zuidveld is overleden. Willem Jan was in de periode 18-4-1984 t/m 26-8-1984 voor UNIFIL werkzaam.

We wensen de zijnen veel sterkte bij dit verlies

Doornspijk, 3 mei 2017

willem zuidveld

Rode Kruistocht in Geldermalsen

Ook dit jaar was de wandelgroep van de partij bij de Rode Kruistocht in Geldermalsen op zaterdag 22 april 2017. De eerste wandelaars waren op deze frisse ochtend om 7.15 uur op de parkeerplaats gearriveerd. Om 8.30 uur vertrok het peloton van 20 man gepakt en gezakt naar de route west 25 km. Die dag dreigde het in Deil met regen, maar gelukkig was het droog en zonnig. De truien bleven aan tot over de finish.

De routes waren druk met circa 30.000 wandelaars bezet. Een goede voorbereiding op de vierdaagse om in pelotonsverband bij elkaar te blijven, en in een hoog tempo de wandeling af te leggen.

Bij de dames en kinderen trokken we weer als vanouds veel de aandacht. Het is een magische aantrekkingskracht.

 20170422 150023

Wandel Nieuws

Nieuws over de afsluitdijk en Diekirch

Beste wandelaars,

Na weer een geslaagde Rode Kruis Bloesemtocht staat er een aantal wandelingen op het programma, hiervoor is wel de nodige planning vereist i.v.m. overnachtingen.

De eerste staat gepland op 20 mei a.s.

De Afsluitdijk, hiervoor is het noodzakelijk dat we met minimaal 8 wandelaars starten dit in verband met met de te regelen overnachting.

Als er voldoende wandelaars zijn kunnen we weer een trekkershut regelen, vlak bij Den Oever (overigens ik zoek zelf ook nog vervoer daar naar toe, omdat ik geen rijbewijs heb, kan ik met iemand meerijden?)

De volgende op de planning is de tweedaagse van Diekirch, Luxemburg, deze wordt gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017.

Graag tijdig opgeven wie er mee wil lopen en ook wie er gebruik wil maken van overnachtingsmogelijkheid, zodat we weten hoeveel tenten we mee moeten nemen. Het vertrek is op vrijdag 9 juni i.v.m. de opbouw van tenten; op zaterdag de 10e hebben we weer een gezellige barbecue.

Ik hoor graag van jullie,

Hartelijke groet,

Frans-Wim Smits mail me Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-31951854

Oproep Regimentsdag 17 mei 2017

Oproep Regimentsdag RIJWF dd 17 mei 2017.

Op 17 mei a.s. organiseert 44 Painfbat Regiment Infanterie Johan Willem Friso (RIJWF) de jaarlijkse Regimentsdag in Leeuwarden. Naast de gebruikelijke activiteiten, zoals defilé, static-show staat deze dag ook in het teken van de overdracht van het bataljonscommando van Lkol N.U. (Bert) Stam aan Lkol D. (Dennis) Bachrach. Evenals andere jaren wordt er van UNIFIL een bijdrage verwacht voor het leveren van een detachement ter grootte van maximaal 20 personen.

De dagindeling en het programma is enigszins afwijkend van vorig jaar. De static-show wordt opgebouwd rondom het Wilhelminaplein, alwaar de complete plechtigheid plaatsvindt.

Tenue voor het ingetreden detachement: gevechtstenue oud-groen, blauwe baret Verzamelen uiterlijk 13.30 uur op het Oldehoofsterkerkhof (t.b.v. Tomtom 8911 DH) in Leeuwarden. Er is daar in tegenstelling tot vorig jaar geen lunch mogelijkheid. Van hieruit defileert het gehele regiment naar het Wilhelminaplein en wordt daar opgesteld. Het inloophuis veteranen “Het Wapen van Friesland” is geopend voor veteranen vanaf 13.00 uur, locatie Zaailand 92 Leeuwarden. Einde inloophuis veteranen 17.00 uur. Einde ceremonie 15.30 uur.

Op dit moment zijn we bezig een transporter te regelen vanaf station Utrecht (uiteraard mede afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers); nadere bijzonderheden hierover volgen. Gegadigden worden verzocht zich op te geven bij de coördinator Joop Hoek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wandeltocht Havelte - Assen

Om 8.31 uur d.d. 8 april 2017 ontvingen wij een foto via de app die zo te zien is genomen op de Johannes Post Kazerne in Havelte bij de witte YP408 op het plein.

Uit de wandelgangen hebben wij vernomen dat deze groep van 10 veteranen vannacht daar weer heeft overnacht op uitnodiging van de kazernecommandant. Op dit vroege tijdstip stonden ze klaar om de route Johannes Post kazerne in Havelte naar de JWF kazerne in Assen te voet af te leggen (36 KM). Bij deze gelegenheid willen ze ook de provinciale veteranen dag in Assen bezoeken. Ze waren toch in de buurt.

Ook wij ontvingen een uitnodiging voor deze vroege pré-training, voor de vierdaagse in Nijmegen 2017. Andere verplichtingen en de afstand van 36 km ondersteunde ons besluit dat dit alleen is weggelegd voor geoefende wandelaars, en niet voor de veteraan die 36 jaar geleden zijn algemene militaire vorming heeft ondergaan.

Voor een bosje bij elkaar geharkte veteranen zie het er erg strak uit, inclusief 60 ltr Woodland en Unifil Marching Group vaandel.

Namens de andere 1290 Unifil leden wensen wij jullie veel succes.

Sjak

IMG 20170408 WA0001

Aantal aanmeldingen NLVD 2017 Unifilvereniging

Beste UNIFILLERS,

We kregen op 29 maart al een tussenstand van het VI inzake het aantal deelnemers die onze vereniging als referentie hebben opgegeven voor de NLVD 2017 op 24 juni 2017 in Den Haag. Vorig jaar hadden we als slotstand 335 deelnemers. Als je je nog niet hebt opgegeven bij het VI doe het dan nu !

Deelnemers

Meelopen

Opstappen

Rolstoel

Tribune

Treinkaart

Maaltijdkaart

255

125

1

3

49

240

250

Inschrijven kan alleen via de website van het Veteranen Instituut voor de Nationale Veteranendag op 24 juni te Den Haag.

Vele van jullie hebben zich reeds ingeschreven en hoe meer mensen zich opgeven des te groter is de kans om weer een maat uit het verleden tegen te komen.

We gaan er net als vorig jaar weer een leuke dag van maken.

MELDT JE AAN.

groet,

Joop Hoek S3

1ste Unifil motortoertocht op 20 mei

Beste unifil motorrijders,

Nog even en dan is het zover, de 1ste Unifil motortoertocht op 20 mei 2017. We hebben afgelopen weekend met een aantal collega's een route gereden, en deze zijn we nog een beetje aan het aanpassen maar in grote lijnen staat de dag en route wel vast. Hieronder volgt een globale indeling van de dag zodat jullie je alvast kunnen " voorbereiden" .

Aankomst in de buurt van Hilversum tussen 09.30 uur en 10.15 uur ( koffie met gebak)

vertrek 1 gedeelte van de route om 10.30 uur

lunch zal ergens in de buurt van Elburg plaatsvinden

vertrek 2 deel van de route omstreeks 13.00 uur

einde route in de buurt van 't harde omstreeks 15.00 uur en 15.30 uur

nazit met een drankje tot omstreeks 16.00 uur en dan weer veilig naar huis

Nogmaals, we zijn op dit moment bezig met een gedetailleerde uitwerking.

Jullie kunnen je natuurlijk al opgeven voor deze motortoertocht.

Dit kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef svp even aan of je alleen komt of met een bijrijder. Voor vragen kun je me bereiken op 06-54631686

Ik hoop jullie allen te mogen ontmoeten op 20 mei, om er een leuke dag van te maken.

Joop hoek

S3/NUV

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
Datum : 5 mei 2017
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
18
22
23
24
25
26
27
28
29

logo lzv web