Arie de Jong overleden

Ons bereikte het bericht van overlijden van Unifiller Arie de Jong. Arie diende in Libanon van 14 november 1979 tot en met 28 mei 1980.

Wij wensen de familie, vrienden en zijn UNIFIL maten veel sterkte toe bij dit verlies.

Arie de Jong

Dankwoord door BA 44 PAINFBAT Jan Haans

Na de uitreiking van de blauwe koorden bij de laatst gehouden oefening Blauw Koord heeft de BA van het 44 PAINFBAT, Jan Haans, de brief voorgelezen waarin onze penningmeester een bijdrage aanbiedt aan ons bataljon. Dit is een financiële bijdrage aan de BBQ die periodiek door het bataljon gehouden wordt. Hierna heeft de BA namens 44 PAINFBAT de NUV bedankt voor deze bijdrage.

Ons lid Herman Boon van Vlieland heeft dit gefilmd.

Ferry van den Brûle overleden

We ontvingen het trieste bericht dat ons lid Ferry van den Brûle (58 jaar) uit Gouda is overleden. Ferry was veel gezien in veteranenland. Hij was uit de eerste lichting die voor Unifil werkzaam was als hospik van 10 maart 1979 t/m 19 september 1979. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

 

Neer, 7-8-2017

FBrouwkaart

Zaterdag 02 september 2017 themabijeenkomst in Roermond

Geacht NUV lid,

De organisatie van de themabijeenkomst op 2 september a.s. in Roermond heeft ons verzocht u digitaal deze bijlage ter informatie toe te zenden. Het item en programma staan al op deze website (zie eerder nieuwsbericht en de agenda).

Het thema van dit jaar is UNIFIL Ik zie u graag in (mijn gebied) Roermond

Met vriendelijke groet,

Bestuur Nederlandse Unifil Vereniging
namens hen,

J.A.M.M.(Sjak) Neelen

Penningmeester en ledenadministratie

 

laatste oproep deelname ere-couloir Prinsjesdag

We mogen voor dit evenement 8 UNIFILLERS aanmelden en we hebben dit aantal nog niet gehaald. Jullie kunnen je nog aanmelden tot en met vrijdag 28 juli.

Stuur svp een reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me even 06-54631686

 

Mt Blauwe groet

 

Joop Hoek S3/NUV

 

Regimenstdag in Groningen

Graag wil ik nogmaals bij jullie onder de aandacht brengen de Regimentsdag op 6 september te Groningen. Er is gevraagd om daar aanwezig te zijn met een detachement ( 12 man) en op dit moment hebben we 6 aanmeldingen. Als je tijd en zin hebt om erbij aanwezig te zijn dan ben je van harte welkom. Aanmeldingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of anders even een belletje naar 06-546 31 686.

 

Met blauwe groet,

 

Joop Hoek S3/NUV

 

101ste 4Daagse

Dinsdag 18 juli 2017

Om 4.30 uur zijn 14 veteranen en 2 verzorgers vertrokken van af Heumersoord in Nijmegen. Na een korte wandeling hadden ze een intervieuw met Omroep TV Gelderland wat circa 45 minuten in beslag nam. Onze jongens lopen in wandeltenue met rugzaak de afstand van 4 maal 40 km tijdens deze 4Daagse. Kijk elke avond op uw nieuwszender of ze voorbij komen.

Om 13.50 uur komt het bericht "we zijn binnen op de wedren en staan bij de stand van het V fonds". Geen uitvallers, en het moreel in de groep is heel hoog deze eerste dag.

Omroep Gelderland filmpje  Eerst reklame en dan het item van Harm Edens. En dan Ruud, Frans-Wim, Fred en in de hoofdrol René.

Harm Edens presenteert BuitenGewoon, Gelderse Koppen en is het gezicht van het 4Daagse Journaal.

1

Omroep Gelderland journalist Harm Edens in de weer met zijn venster op de 4Daagse

2

Frans-Wim Smits wordt aan een verhoor onderworpen over kameraadschap

3

De groepsfoto voor Omroep Gelderland

 

Woensdag 19 juli 2017

Om 4.30 uur zijn de deelnemers weer gestart. In de ochtend gloren kregen ze bezoek van de KRO TV ploeg. Bijgaand de link (werkt het beste met Google Chrome als browser):   npo.nl/KN_1692014 

De wandelaars gaan een heel zonnige dag tegemoet met 32 graden in de buitenlucht. Het was heet en windstil. Om 13.30 uur was de complete groep binnen.

4

Oh moeder wat is het heet. Selfie gemaakt.

 

5

Bezoek stand V fonds. Drank, schaduw en een stoel.

Donderdag 20 juli 2017

6

Om 4.30 uur zijn de alle deelnemers gestart. Het is echt poncho aan, poncho uit weer. Dit in tegenstelling tot woensdag. Alle deelnemers hebben de eindstreep gehaald.

 

Paul van der Smitte zijn veldpost bericht uit Groesbeek:

Vandaag, de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse 2017, heeft de wandelgroep deelgenomen aan de herdenkingsplechtigheid op de oorlogsbegraafplaats Groesbeek. Ik heb de wandelgroep opgewacht en was in goed gezelschap van een heuse Garde jager. Om ongeveer 12:00 uur kreeg ik de wandelgroep in het zicht. Aangekomen bij de begraafplaats moesten we nog ongeveer 20 minuten wachten op de plechtigheid, de helft van de Canadezen waren er nog niet. Voor aanvang van de plechtigheid zijn we de begraafplaats opgelopen. Netjes in gelid en goed verzorgd. Ze stonden strak in het gelid gedurende de plechtigheid. De groep was weer het visitekaartje van de NUV. Zeer gedisciplineerd en met respect voor de omgeving, de gesneuvelde helden, die een eerbetoon kregen dat ze verdienen.

De fotoreeks die erbij is aangeleverd hebben we in de fotoalbum laten plaatsen.

Vrijdag 21 juli 2017

Op tijd zijn alle deelneemrs gestart. Inclusief Berend Smit die effe zijn meisje moest gaan bezoeken thuis. De complete groep heeft de finish op de wedren gehaald. De deelnemers hebben genoten van de 4Daagse. Veel lof van buiten de vereniging voor het representatieve karakter van de groep en hun uitstraling. Dit jaar werd de groepsprijs aan Rene Vroomman uitgereikt voor zijn inzet en bijdrage aan de wandelgroep. Uiteindelijk heeft hij het toenmalige bestuur bewogen om een NUV wandelgroep te starten.

De 4Daagse medals zijn op Heumersoord met een kort toespraakje voor een ieder uitgereikt.

 

Neer, 22 juli 2017,  Unifil Marching Group / Nederlandse Unifil vereniging Sjak Neelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herdenking Roermond 2017

Op 2 september 2017 vindt de jaarlijkse herdenking NIM te Roermond plaats. De Nederlandse Unifil Vereniging is als speciale gast uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de Themabijeenkomst is Generaal-Majoor Hans van der Louw een van de sprekers.

 

locatie: Theaterhotel de Oranjerie te Roermond ( 5 minuten lopen van het NS station)

10.00 uur aanvang

11.00 uur presentatie

12.00 uur lunch

 

locatie: Nationaal Herdenkingspark te Roermond (bussen staan klaar)

14.00 uur start herdenking

 

Graag wil ik jullie verzoeken om je bij mij aan te melden met antwoord op de volgende vragen:

ik kom alleen/partner

ik kom met auto/trein

ik zit in een rolstoel ja/neen

 

Per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of anders te bellen naar 06-54631686.

 

Ter informatie de individuele uitnodigingen voor Herdenking en Themabijeenkomst: Herdenking.pdf Themabijeenkomst.pdf

Het is niet de bedoeling deze in te sturen, aanmelding alleen via mij.

 

Met vriendelijke groet,

Joop Hoek S3/NUV

 

Hulp voor ons merchandise team

 

Op 14 juli 2017 hebben we Arie Boekestijn in Teuge bezocht. Arie heeft gehoor gegeven aan onze oproep van 26-02-2017 en wil ons Merchandise team komen versterken.

Op 7 oktober 2017 zal hij de eerste keer van de partij zijn in Bovensmilde. Arie welkom bij de commissie.

 

***********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Onze Berry (echtgenote Wilma, en zijn merchandise team) zijn op zoek naar een back up voor de webwinkel/merchandise stand.

Als Berry uitvalt hebben we op het ogenblik niemand die zijn taak/werk tijdelijk dan wel voor de langere termijn kan overnemen. We zoeken iemand uit de omgeving van

Warnsveld/Zutphen (25 km straal) die met Berry een aantal activiteiten in het land, samen met Berry wil doen om het vak handelaar/afdinger/ritselaar te leren.

Waarom vragen wij dit ? Berry is te bescheiden om u dat zelf te vragen. En wij vinden het belangrijk dat Berry op iemand kan terug vallen. Een maat waarop hij kan bouwen.

U begrijpt dat we kritisch zijn in de zoektocht naar het nieuwe maatje voor Berry.

Ik ben Berry zijn lange afstand vriend (146 km enkelvoudige reis) Wij overleggen wekelijks over nieuwe aankopen, hoeveelheden. Waar gaan we heen ?

En wat willen we niet bereiken. Maar ook hierin is van toepassing beter een goede buur, als een verre vriend.

Wilt u kennismaken en een kijkje in de keuken komen nemen. Je informeren over waar we naar toe gaan, en hoe dat er in de praktijk uit ziet ?

Bel dan met Berry Diestelhof +316 286 453 59 of Sjak Neelen +316 215 352 05 of stuur een mailtje

 

Aanmelden erecouloir Prinsjesdag 19 september

Beste Unifillers,

 

Het is weer mogelijk om je aan te melden voor het Ere-couloir tijdens prinsjesdag op 19 september 2017 in Den Haag. De mensen die zich aanmelden moet zich ervan bewust zijn dat deelname alleen zin heeft als je in staat bent onder onberekenbare weersomstandigheden en voor een langere tijd ( enige uren) in de houding kunt staan.

 

Wij mogen uiteindelijk 8 namen doorgeven. Het Veteranen Platform zal uiteindelijk de keuze maken welke mensen geselecteerd en uitgenodigd worden voor prinsjesdag.

 

De mensen die geselecteerd worden zullen hierover tijdig geïnformeerd worden en een NS vervoersbewijs toegezonden krijgen. Andere vormen van transport kunnen niet worden gedeclareerd.

 

Meld je aan door uiterlijk 20 juli 2017 door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij ontvangen graag uw gegevens bestaande uit uw

· naam en voorletters

· Adres

· postcode

· woonplaats

· mail adres

· telefoonnummer,

· nummer veteranenpas of uw militair registratienummer

 

Ik zie jullie opgaaf met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

 

Joop Hoek S3/NUV

Mobiel +31 6-54631686

 

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

logo lzv web