herinnering concert Gemma van Eck

HERINNERING: het evenement rondom Gemma van Eck, leadzangeres van Babe, de succesvolle meidengroep.

Zij trad in 1980 in Libanon op, en is van plan dit op 11 november in Noordwijk opnieuw te doen. Met een aantrekkelijk en compleet programma, met daarin haar optreden, maar ook twee keer museumbezoek waaronder het Atlantikwall Museum en een goed verzorgde maaltijd. Veteranen onder elkaar, eventueel met partners er bij, een bijzonder evenement. Eigenlijk soort klein reünietje moet het worden, soort weerzien voor old times sake.

Geef je nu, als je er bij wilt zijn, snel op via www.gemmavaneck.eu/ Volgende week moeten we met de organisatie om de tafel over hoe en wat. Dus wees er snel bij.

 20171111GvE

Overlijden J van der Plas

Ons bereikte het bericht van overlijden van Jan van der Plas (54 jaar) uit Voorburg.

Jan is overleden op 5 okt 2017. De crematie heeft plaats gevonden op 12 oktober in Den Haag.

Hij was in Libanon in de periode november 1981 t/m maart 1982.

 

Wij wensen zijn vrouw en (klein)kinderen veel sterkte toe met dit verlies.

 

UNIFIL-CONCERT MET BABE-ZANGERES GEMMA VAN ECK

Gemma van Eck - voormalige leadzangeres van meidengroep Babe - geeft een uniek concert voor UNIFIL-veteranen en hun partners/vrienden, op zaterdag 11 november 2017 in het Radisson Blu Palace Hotel te Noordwijk.

20171111GvE20171111 1980 foto Theo Tameeris

Babe schreef in de jaren tachtig geschiedenis met live optredens voor de Nederlandse Unifillers in Libanon. Op zaterdag 11 november aanstaande haalt singer-songwriter Gemma van Eck herinneringen op aan deze tijd met persoonlijke anekdotes en hits als Never listen to a Bouzouki player en Please me please do. Onder begeleiding van de swingende band New Suitcase brengt Gemma ook andere populaire songs uit die jaren ten gehore en vertolkt zij eigen repertoire. Een uniek concert met een hoog nostalgisch gehalte.

Het optreden van Gemma van Eck vormt de uitsmijter van een rijk gevuld middag- en avondprogramma in het mooie Noordwijk aan Zee. Het complete arrangement bestaat uit een rondleiding met gids in het Atlantikwall Museum en/of Museum Engelandvaarders, een gezellige borrel gevolgd door een goed verzorgd Indisch buffet in het Radisson Blu Palace Hotel en het concert van Gemma. Na afloop is er gelegenheid tot meet & greet met deze charismatische zangeres die tijdens de Veteranendag op het Malieveld al voor een spraakmakend miniconcert zorgde.

Het totale programma, inclusief 2 koffie en 6 consumpties, wordt u aangeboden voor slechts € 65,- per persoon.

Dagprogramma zaterdag 11 november, Noordwijk
14:00 ontvangst met koffie/thee in Radisson Blu Palace Hotel
14:30 welkomstwoord
14.45 wandeling naar en rondleiding in Atlantikwall Museum en/of Museum Engelandvaarders
17:00 borrel in Radisson Blu Palace Hotel
18:30 start Indisch buffet inclusief drankjes en koffie na
20:00 concert Gemma van Eck
21:30 meet & greet met Gemma en gezellige nazit

Het concert - zonder middagprogramma en buffet - kan ook apart geboekt worden en kost dan € 25,- (inclusief 2 drankjes na afloop concert).

U kunt zich vanaf 15 september aanmelden voor het volledige programma of alleen voor het concert, tot uiterlijk 15 oktober a.s. via www.gemmavaneck.eu. Na aanmelding ontvangt u op 15 oktober een bevestiging en een betalingsverzoek.

Let op: er geldt een minimum aantal deelnemers van 100 personen en een maximum aantal deelnemers van 200 personen (inclusief partners) voor het totale programma en concert. Wacht dus niet te lang met aanmelden!

Een hotelovernachting boeken kan tegen een gereduceerd tarief van € 119,00 op basis van 2 personen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet, exclusief city tax à € 2,15 per persoon.
Neemt u hiervoor telefonisch contact op met het Radisson Blu Palace Hotel via 071-3653016 onder vermelding van de UNIFIL-korting.

Adres: Pickeplein 8, 2202 CL Noordwijk. Parkeren kan onder het hotel, zolang er capaciteit is, tegen gereduceerd tarief voor Unifillers: € 7,50 dagkaart, € 22,50 dag- en nachtkaart.

20171111 Palace Hotel Radisson Blu

† Overlijden Henk Goos

We ontvingen een bericht van overlijden van ons lid Henk (H.A.) Goos  (1946) uit Delft. Henk is op 23-08-2017 overleden en in besloten kring gecremeerd. Hij was in Libanon werkzaam in de periode 23-07-1980  t/m 21-01-1981.

HenkGoos

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Neer 2 oktober 2017

Uitnodiging Veteranenlezing: Vechten raakt

Geachte NUV - Nederlandse Unfil Vereniging ,
Het Veteraneninstituut en het Nationaal Comité Veteranendag nodigen u van harte uit voor het bijwonen van de zesde editie van onze jaarlijkse Veteranenlezing op maandag 6 november. Centraal staat het thema 'gevechtservaringen'.

Nederlandse militairen zetten zich in binnen- en buitenland in voor vrijheid, vrede en veiligheid. Waar nodig gaan zij hiervoor het gevecht aan. Maar, wat is een gevecht? Waarom en waarvoor vechten we? En wat doet een gevecht met een militair? Deze vragen staan centraal tijdens de lezing.

Majoor Ralph van Kemenade en majoor Mirjam Grandia vertellen over hun gevechtservaringen in Afghanistan en wat dit met hen gedaan heeft. Professor Bas Haring gaat in op de uitwerking van gevechtservaring en op het concept 'weerbaarheid'. Voormalig Tweede Kamerlid Angelien Eijsink reflecteert als mens én als politicus op haar betrokkenheid bij gevechtsmissies en de besluitvorming daarover in de Tweede Kamer.

Met de Veteranenlezing 2017 willen wij kennis over veteranen delen en de publieke waardering voor veteranen stimuleren. U bent welkom in Bronbeek in Arnhem.

Hopelijk tot ziens!

Kolonel der Jagers Ludy de Vos
Directeur Veteraneninstituut


Klik hier om u aan te melden, dit kan tot 28 oktober.

Dubbel Vier editie 2017-03

De nieuwe editie van ons magazine Dubbel Vier 2017-03 komt er aan ! Hij is vrijdag 22 september gedrukt. Uitlevering met de post vindt plaats op dinsdag 26 of woensdag 27 september 2017. 

Met in deze editie onder andere:

 - met verslagen van Nederlandse Veteranendag 2017, Oefening Blauw Koord en Regimentsdag Groningen

- het concert van Gemma van Eck 11 november aanstaande

- Bert Kleine Schaars over zijn boek ‘Libanon 1980 - vakantieland?’

- de rubriek Een van ons, Unifillers met een passie, met Roel van Essen

 en nog veel meer.

 Al zeg ik het zelf. Hij is bijzonder mooi geworden. De redactionele inhoud stijgt naar steeds hogere hoogtepunten. De technische afwerking is super !

 

 

Oefening Blauw Koord november 2017

Voor het draagrecht van het zgn. " Blauw Koord" zijn door de traditiecommissie van de Koninklijke Landmacht bepalingen opgesteld.
Om aan deze bepalingen te voldoen wordt door het 44 Painfbat RI JWF de oefening " Blauw Koord" georganiseerd voor het nieuwe personeel waarbij oud Unifillers tevens een deelnemende eenheid vormen.
De mensen van onze eenheid zullen een actieve rol spelen in de ondersteuning en vorming van deze nieuwe militairen door inzicht te geven hoe het was tijdens onze diensttijd en ze te ondersteunen/meedoen (!) met de fysieke zware en mentaal uitdagende oefening.
De BA van het 44 ste heeft de NUV verzocht om UNIFILLERS uit te nodigen die een actieve rol willen vervullen naar deze jonge nieuwe militairen toe.
Door het contact met deze mensen te zoeken en actief deel te nemen aan de oefening door ze te ondersteunen.
De oefening is op 13 november op de Johannes Post kazerne te Havelte.
Start: 13 november in de ochtend (Tijd Appel volgt)
Einde : 13 november in de avond.
Uitreikingsceremonie: 14 november in de ochtend.
Er is de mogelijkheid om de avond ervoor, 12 november, op de kazerne te kunnen slapen alsmede van 13 op 14 november.
De deelnemers die zich aanmelden zullen hierover tijdig geïnformeerd worden.
U kunt zich opgeven bij de S3, Joop Hoek via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Gaarne uw naam, geb.-datum, telnr. en legitimatienr. en welke nachten u blijft slapen, vermelden.
Met vriendelijke groet,
Joop Hoek, NUV uw S3, M 06-54631686

Overlijden K Staal

Wij ontvingen het droevige bericht dat op 1 september 2017 onze collega UNIFIL’er Klaas Staal is overleden.

Klaas werd van 10 maart tot 19 september 1979 als dienstplichtig soldaat ingezet voor Vrede en Veiligheid in Libanon.

Wij wensen zijn vrouw Marjan, kinderen en kleinkind heel veel sterkte tijdens het verwerken van dit grote verlies.

 

De afscheidsdienst vindt plaats op 7 september a.s. in het uitvaartcentrum “De Goof”, Oranjelaan 54 te Beek en Donk.

 

 

Correspondentieadres:

Familie Staal

Morgen 13

5421 AL Gemert

Libanon dag Smilde

Beste Unifillers,
Op 7 oktober 2017 organiseert Het Veteranenhuis te Smilde een Libanondag en jullie zijn hierbij van harte uitgenodigd. De entree is gratis en de dag begint om 10.00 en zal omstreeks 17.00 uur eindigen. Tijdens deze dag kunnen jullie naast een gezellig samenzijn met je maten genieten van libanese hapjes, soep en muziek. Tevens zullen er diverse standjes aanwezig zijn waaronder de merchandise stand van de NUV en o.a. een stand met legerkleding. Het adres is Kanaalweg 8 te Smilde. Je kan op deze plek of een stukje verder op een groot parkeerterrein je auto parkeren.

Als je komt dan graag een bevestiging naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het is de eerste Libanondag in Smilde en ik wens jullie allen een fijne dag toe.

 

Joop Hoek

S3/NUV

0654631686

 

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

logo lzv web