Actie War Child

Op 1 maart 2017 heeft de Nederlandse Unifil vereniging een bedrag ad € 2.700 overgemaakt naar de Stichting War Child in aanloop naar het project wat in bijgevoegde reclamecampagne voor Syrische vluchtelingen kinderen in Libanon beschreven is.

Klik voor alle informatie over deze actie op deze link.

Je kunt op genoemde bankrekening zelf doneren, of nog een of meer landenpins kopen in de Merchandiseshop bij Berry.

Klik voor de shop op deze link.

pin

 

† Overlijden Jan van Gent

We ontvingen een bericht van overlijden van Jan van Gent  (1954 uit Assen).

Jan is op 16-11-2017 overleden, en op 21 november 2017 gecremeerd.

Hij was in Libanon werkzaam in de periode 25-09-1979 t/m 01-04-1980 op Post 7-18, en van 27-05-1981 t/m 08-12-1981 als CSM gestationeerd op CP 7-4. Hij heeft zijn hele werkzame leven bij defensie gewerkt, en veel opleidingen verzorgd binnen defensie.

Diegene die hem hebben gekend erkennen hem als een bijzonder man met veel bevlogenheid voor zijn vak. Lees daarover het stuk hieronder.

Wij wensen zijn gezin veel sterkte toe met dit verlies.

Neer, 10 december 2017

Jan van Gent 

Net via Sjak Neelen het bericht ontvangen dat op 16 november is overleden Jan van Gent (1954). Hij was onze CSM in Libanon (Charlie Cie 27-05-1981 / 08-12-1981) Het was Jan z'n 2e uitzending. De laatste rotatie was op 3 december maar Jan zijn vader Jan van Gent Sr. was een week eerder met de 1ste rotatie aangekomen in Libanon. Samen zijn ze eerst het gebied even doorgegaan. Er is nog een artikel gepubliceerd in het internationale Unifilblad, over deze bijzondere gebeurtenis, ...vader en zoon van Gent, die samen een paar dagen dezelfde missie deelden. Jan van Gent Jr. zijn eerste uitzending was van 25-09-1979 t/m 01-04-1980 op Post 7-18. Ondanks het feit, dat Jan maar een paar jaar ouder dan ons was, stelde hij zich op als vader van de compagnie. Doordat hij al vroeg kalend was, zag hij er ouder oud en was dat dus geen probleem. Ook het feit dat het Libanon gebeuren niet nieuw voor hem was, maakte dat wij zijn meningen en adviezen zeer serieus namen. Jan je blijft in ons herinnering. De foto is van Veteranendag 2016. Jan in het midden met zijn chauffeurs, rechts van hem Peet van Enoo

 Urk, Klaas Mars

 

Libanon ontmoetingsdag 11 nov Doetinchem

Op zaterdg 11 november 2017 is er een 'Libanon ontmoetingsdag' van 14:00 uur tot 19:00 uur

bij het Veteranen ontmoetingscentrum "Spoorzicht"   Terborgseweg 79 , 7001 GP Doetinchem

 

Programma  (zie bijgaande Flyer-Libanon-dag-11-Nov-2017.pdf)

14:00 uur ontvangst

   - ontmoeten

   - lezing Sjaak Duine

  - lekker eten en drinken

19:00 uur afsluitng     

 

aanmelden:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

ovv   naam, aders, missie en telnr.

of bel naar Sander mobiel nummer 06-41447366

 

 

 

Reünie DIC-1 op za 3 november 2018

Let op  voor aankondiging Reünie DIC1

 

De reünie van  DIC-I zal plaats vinden op zaterdag 3 november 2018 in de Bernhard Kazerne te Amersfoort. De reünie is alleen bedoeld voor Unifillers die met DIC-I op uitzending zijn geweest. Wil je nu al informatie over hoe en wat.

Neem dan contact op met:   De 9 Bravo DIC-I

Peter van der Meulen

Waardeel 55 , 8332 BC Steenwijk

Gsm: 06-20478124

@-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zodra we meer informatie hebben om te melden. Zal dit in de agenda en op de NUV website verschijnen.

Geannuleerd - UNIFIL-CONCERT MET BABE-ZANGERES GEMMA VAN ECK

Geannuleerd - Afzegging optreden Gemma van Eck 

Helaas moeten wij u mededelen dat het aangekondigde concert inclusief het uitgebreide programma van 11 november van (Babe)zangeres Gemma van Eck NIET doorgaat. Dank voor uw belangstelling en (eventuele) aanmelding voor het programma. Helaas zijn wij genoodzaakt het voor die datum af te zeggen. Dat spijt ons zeer. Wij zullen u op de hoogte stellen wanneer een andere datum bekend is en/of wanneer u Gemma bij een ander concert kunt ontmoeten.

Groetend namens de organisatie, Andries de Boer en de UNIFIL Vereniging.

 

oorspronkelijk artikel:

Gemma van Eck - voormalige leadzangeres van meidengroep Babe - geeft een uniek concert voor UNIFIL-veteranen en hun partners/vrienden, op zaterdag 11 november 2017 in het Radisson Blu Palace Hotel te Noordwijk.

20171111GvE20171111 1980 foto Theo Tameeris

Babe schreef in de jaren tachtig geschiedenis met live optredens voor de Nederlandse Unifillers in Libanon. Op zaterdag 11 november aanstaande haalt singer-songwriter Gemma van Eck herinneringen op aan deze tijd met persoonlijke anekdotes en hits als Never listen to a Bouzouki player en Please me please do. Onder begeleiding van de swingende band New Suitcase brengt Gemma ook andere populaire songs uit die jaren ten gehore en vertolkt zij eigen repertoire. Een uniek concert met een hoog nostalgisch gehalte.

Het optreden van Gemma van Eck vormt de uitsmijter van een rijk gevuld middag- en avondprogramma in het mooie Noordwijk aan Zee. Het complete arrangement bestaat uit een rondleiding met gids in het Atlantikwall Museum en/of Museum Engelandvaarders, een gezellige borrel gevolgd door een goed verzorgd Indisch buffet in het Radisson Blu Palace Hotel en het concert van Gemma. Na afloop is er gelegenheid tot meet & greet met deze charismatische zangeres die tijdens de Veteranendag op het Malieveld al voor een spraakmakend miniconcert zorgde.

Het totale programma, inclusief 2 koffie en 6 consumpties, wordt u aangeboden voor slechts € 65,- per persoon.

Dagprogramma zaterdag 11 november, Noordwijk
14:00 ontvangst met koffie/thee in Radisson Blu Palace Hotel
14:30 welkomstwoord
14.45 wandeling naar en rondleiding in Atlantikwall Museum en/of Museum Engelandvaarders
17:00 borrel in Radisson Blu Palace Hotel
18:30 start Indisch buffet inclusief drankjes en koffie na
20:00 concert Gemma van Eck
21:30 meet & greet met Gemma en gezellige nazit

Het concert - zonder middagprogramma en buffet - kan ook apart geboekt worden en kost dan € 25,- (inclusief 2 drankjes na afloop concert).

U kunt zich vanaf 15 september aanmelden voor het volledige programma of alleen voor het concert, tot uiterlijk 15 oktober a.s. via www.gemmavaneck.eu. Na aanmelding ontvangt u op 15 oktober een bevestiging en een betalingsverzoek.

Let op: er geldt een minimum aantal deelnemers van 100 personen en een maximum aantal deelnemers van 200 personen (inclusief partners) voor het totale programma en concert. Wacht dus niet te lang met aanmelden!

Een hotelovernachting boeken kan tegen een gereduceerd tarief van € 119,00 op basis van 2 personen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet, exclusief city tax à € 2,15 per persoon.
Neemt u hiervoor telefonisch contact op met het Radisson Blu Palace Hotel via 071-3653016 onder vermelding van de UNIFIL-korting.

Adres: Pickeplein 8, 2202 CL Noordwijk. Parkeren kan onder het hotel, zolang er capaciteit is, tegen gereduceerd tarief voor Unifillers: € 7,50 dagkaart, € 22,50 dag- en nachtkaart.

20171111 Palace Hotel Radisson Blu

herinnering concert Gemma van Eck - Geannuleerd

Afzegging optreden Gemma van Eck 

Helaas moeten wij u mededelen dat het aangekondigde concert inclusief het uitgebreide programma van 11 november van (Babe)zangeres Gemma van Eck NIET doorgaat. Dank voor uw belangstelling en (eventuele) aanmelding voor het programma. Helaas zijn wij genoodzaakt het voor die datum af te zeggen. Dat spijt ons zeer. Wij zullen u op de hoogte stellen wanneer een andere datum bekend is en/of wanneer u Gemma bij een ander concert kunt ontmoeten.

Groetend namens de organisatie, Andries de Boer en de UNIFIL Vereniging.

bron 17 oktober 2017

 

oorspronkelijk artikle:

HERINNERING: het evenement rondom Gemma van Eck, leadzangeres van Babe, de succesvolle meidengroep.

Zij trad in 1980 in Libanon op, en is van plan dit op 11 november in Noordwijk opnieuw te doen. Met een aantrekkelijk en compleet programma, met daarin haar optreden, maar ook twee keer museumbezoek waaronder het Atlantikwall Museum en een goed verzorgde maaltijd. Veteranen onder elkaar, eventueel met partners er bij, een bijzonder evenement. Eigenlijk soort klein reünietje moet het worden, soort weerzien voor old times sake.

Geef je nu, als je er bij wilt zijn, snel op via www.gemmavaneck.eu/ Volgende week moeten we met de organisatie om de tafel over hoe en wat. Dus wees er snel bij.

 20171111GvE

Lezing filmmaker Vik Franke - '09:11 ZULU' (Afghanistan)

Op vrijdag 27 oktober komt film en documentariemaker Vik Franke naar het Veteranen Ontmoeting Centrum "Duin- en Bollenstreek".

Lokatie:      Hoofdstraat 292 in Sassenheim

Zaal open:  19:00 uur

aanvang presentatie : 19:30 uur

 

Let op !!    In verband met beperkt aantal plaatsen  , aanmelden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20171027 PHOTO 00000002

Mallard Wandeltocht 28 oktober zie ook agenda.

 

Op zaterdag 28 oktober 2017 zal door het wandeltocht comité van het Bevrijdingsmuseum de 8e editie van de Mallard Wandeltocht worden georganiseerd. Afgelopen jaar namen ruim 600 wandelaars deel aan de wandeltocht. Vanaf den beginne lopen er Unifillers mee in deze wandeltocht door het land van Sjaak Duine.

Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om vier verschillende afstanden af te leggen, de wandeltocht is dus voor iedereen geschikt.


Wij lopen als Unifil Marching Group de 26,5 kilometer. Verder bieden ze nog een tocht aan van: 13.0 kilometer, 26.5 kilometer en 35.5 kilometer. Onderweg zult u stempelposten tegenkomen, hier wordt ook de gelegenheid geboden om gebruik te maken van sanitaire voorzieningen en natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht.

Wij starten als groep om 9.00 uur Coudorp 41, 4455AH – Nieuwdorp in de provincie Zeeland.

STARTTIJDEN

Afstand                                                               

 Starttijd individuelen en groepen

   6.0 km

 tot 9.40 uur (i.v.m. vervoer)

 13.0 km

 vanaf 7.30 uur (de herdenking op de Sloedam is om 10.30 uur)

 26.5 km 

 vanaf 7.30 uur

35.5 km

vanaf 7.30 uur


Het inschrijfbureau sluit om 17.00 uur.
De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade of letsel, in welke vorm dan ook. Let op ! De wandelaars die vroeg vertrekken dienen rekening te houden met reflecterende kleding / verlichting omdat het nog donker is. Denk aan de verkeersveiligheid !

Start- Eind locatie:
Bevrijdingsmuseum Zeeland
Coudorp 41
4455AH - Nieuwdorp

Overlijden J van der Plas

Ons bereikte het bericht van overlijden van Jan van der Plas (54 jaar) uit Voorburg.

Jan is overleden op 5 okt 2017. De crematie heeft plaats gevonden op 12 oktober in Den Haag.

Hij was in Libanon in de periode november 1981 t/m maart 1982.

 

Wij wensen zijn vrouw en (klein)kinderen veel sterkte toe met dit verlies.

 

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

logo lzv web