Om 8.31 uur d.d. 8 april 2017 ontvingen wij een foto via de app die zo te zien is genomen op de Johannes Post Kazerne in Havelte bij de witte YP408 op het plein.

Uit de wandelgangen hebben wij vernomen dat deze groep van 10 veteranen vannacht daar weer heeft overnacht op uitnodiging van de kazernecommandant. Op dit vroege tijdstip stonden ze klaar om de route Johannes Post kazerne in Havelte naar de JWF kazerne in Assen te voet af te leggen (36 KM). Bij deze gelegenheid willen ze ook de provinciale veteranen dag in Assen bezoeken. Ze waren toch in de buurt.

Ook wij ontvingen een uitnodiging voor deze vroege pré-training, voor de vierdaagse in Nijmegen 2017. Andere verplichtingen en de afstand van 36 km ondersteunde ons besluit dat dit alleen is weggelegd voor geoefende wandelaars, en niet voor de veteraan die 36 jaar geleden zijn algemene militaire vorming heeft ondergaan.

Voor een bosje bij elkaar geharkte veteranen zie het er erg strak uit, inclusief 60 ltr Woodland en Unifil Marching Group vaandel.

Namens de andere 1290 Unifil leden wensen wij jullie veel succes.

Sjak

IMG 20170408 WA0001

Gravatar
Carel C.Oberman
Geacht Unifil Marching Group,

Afgelopen zaterdag had ik de eer om te mogen mee wandelen op uitnodiging van Peter Feassen bij deze enthousiaste groep veteranen. Zelf ben ik een wandelveteraan zonder uitzend-geschiedenis. Dit vanwege broederdienst.

Het was goed verzorgd. Zelf ben ik nog actief als reservist Groep Luchtmacht Reserve. Afgelopen jaren heb ik kennis gekregen aan jullie groep. Tijdens 4 daagse van verschillende jaren heb ik contact gemaakt met deze groep. Wat een geweldige manier om de opgelopen ballast van destijds, van hen die uitgezonden zijn, zo te kunnen verwerken.Ga zo door met deze activiteit.

Ook een indrukwekkend moment was de intocht in Assen bij de Bonte wever. Geweldig!

Vanuit uit Heerenveen wens ik U veel succes met de voorbereiding van de 4 Daagse.
Met vriendelijke groet,

Carel C.Oberman, SGT.1 logistiek algemene dienst