Ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog wordt er vanuit België en Nederland samengewerkt door meerdere organisaties, hierbij zijn wij als veteranen bilateraal betrokken.

Betrokkenheid Nederlandse veteraan

Dit project wordt vanuit NL ondersteund vanuit Huis Doorn (te Doorn).

Binnen het Huis Doorn is momenteel een tentoonstelling om een vergelijk te maken met de toenmalige vluchtelingenproblematiek (voornamelijk uit België) en de huidige problematiek met vluchtelingen.

Te Huis Doorn zal op 26ste maart aangesloten worden tot het bilaterale veteranen initiatief. Dit door samen met de stad Nieuwpoort (BE) op zelfde moment een dialoogmoment in de ochtend aan te bieden.

Voor de Nederlandse veteraan is een staptocht vanuit Huis Doorn naar Het Belgenmomument te Amersfoort (15km) hieraan gekoppeld. Waar ter plaatse een moment van herdenking ter ere van de meer dan 1.000.000 Belgische vluchtelingen naar Nederland in het jaar 1914 wordt voorzien.

Een vijftal vrijwilligers wordt de mogelijkheid geboden om de opleiding tot dialoogbegeleider te volgen (2 middagen) om vervolgens deel te nemen aan het dialoogmoment te Doorn.

Tevens kan de dialoogbegeleider ook te Brussel op 2 juni deelnemen aan een ter plaatse bilaterale georganiseerde dialoogmoment.

De mogelijkheid wordt ook geboden om aansluiting te zoeken bij de Belgische veteranen en alzo op 30 en 31 mei te wandelen van Antwerpen naar Brussel.

V.w.b. de hieraan verbonden kosten, mars van Doorn naar Amersfoort is gratis. Vervoer van en naar Doorn/Amersfoort zijn voor eigen rekening.

De kosten in België (overnachting, vervoer ) volgen de nadere bijzonderheden. Een kerngroep UNIFIL Veteranen zal dit jaar 2017 vergoed worden. Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Roel Kreijns via Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat reactieformulier zien

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

logo lzv web