Voor het draagrecht van het zgn. " Blauw Koord" zijn door de traditiecommissie van de Koninklijke Landmacht bepalingen opgesteld.
Om aan deze bepalingen te voldoen wordt door het 44 Painfbat RI JWF de oefening " Blauw Koord" georganiseerd voor het nieuwe personeel waarbij oud Unifillers tevens een deelnemende eenheid vormen.
De mensen van onze eenheid zullen een actieve rol spelen in de ondersteuning en vorming van deze nieuwe militairen door inzicht te geven hoe het was tijdens onze diensttijd en ze te ondersteunen/meedoen (!) met de fysieke zware en mentaal uitdagende oefening.
De BA van het 44 ste heeft de NUV verzocht om UNIFILLERS uit te nodigen die een actieve rol willen vervullen naar deze jonge nieuwe militairen toe.
Door het contact met deze mensen te zoeken en actief deel te nemen aan de oefening door ze te ondersteunen.
De oefening is op 13 november op de Johannes Post kazerne te Havelte.
Start: 13 november in de ochtend (Tijd Appel volgt)
Einde : 13 november in de avond.
Uitreikingsceremonie: 14 november in de ochtend.
Er is de mogelijkheid om de avond ervoor, 12 november, op de kazerne te kunnen slapen alsmede van 13 op 14 november.
De deelnemers die zich aanmelden zullen hierover tijdig geïnformeerd worden.
Gaarne uw naam, geb.-datum, telnr. en legitimatienr. en welke nachten u blijft slapen, vermelden.
Met vriendelijke groet,
Joop Hoek, NUV uw S3, M 06-54631686