Geachte NUV - Nederlandse Unfil Vereniging ,
Het Veteraneninstituut en het Nationaal Comité Veteranendag nodigen u van harte uit voor het bijwonen van de zesde editie van onze jaarlijkse Veteranenlezing op maandag 6 november. Centraal staat het thema 'gevechtservaringen'.

Nederlandse militairen zetten zich in binnen- en buitenland in voor vrijheid, vrede en veiligheid. Waar nodig gaan zij hiervoor het gevecht aan. Maar, wat is een gevecht? Waarom en waarvoor vechten we? En wat doet een gevecht met een militair? Deze vragen staan centraal tijdens de lezing.

Majoor Ralph van Kemenade en majoor Mirjam Grandia vertellen over hun gevechtservaringen in Afghanistan en wat dit met hen gedaan heeft. Professor Bas Haring gaat in op de uitwerking van gevechtservaring en op het concept 'weerbaarheid'. Voormalig Tweede Kamerlid Angelien Eijsink reflecteert als mens én als politicus op haar betrokkenheid bij gevechtsmissies en de besluitvorming daarover in de Tweede Kamer.

Met de Veteranenlezing 2017 willen wij kennis over veteranen delen en de publieke waardering voor veteranen stimuleren. U bent welkom in Bronbeek in Arnhem.

Hopelijk tot ziens!

Kolonel der Jagers Ludy de Vos
Directeur Veteraneninstituut


Klik hier om u aan te melden, dit kan tot 28 oktober.

fDelen
0

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

logo lzv web