NUV_MOD_Wandelgroep_2012

DE UNIFIL WANDELGROEP

De wandelgroep bestaat eigenlijk al een aantal jaartjes met wisselend succes. Met als voornaamste doel het uitlopen van de 4-daagse van Nijmegen. Echter na de inval in Irak werd de beveiliging op kamp Heumersoord opgevoerd er was er voor de veteranen geen plaats meer .Er zijn nog wel een paar pogingen ondernomen om op het kamp terug kunnen maar dit was alles zonder succes.
Gelukkig heeft men bij  defensie ingezien dat dat niet zo kon blijven, en werd er in 2009 groen licht gegeven om weer veteranen toe te laten op Heumersoord. Op dit bericht zaten een aantal unifillers te wachten, en in no time is er een detachement samengesteld en werd er weer met succes deelgenomen aan de vierdaagse van Nijmegen. Dit succes kwam natuurlijk niet zo maar uit de lucht gevallen.

Vele trainingen gingen daar aan vooraf en er was een flinke inspanning van het bestuur van de Unifilvereniging voor nodig om iedereen op tijd in het 4-daagse "uniform" te krijgen. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot een hechte vriendenclub. Waarbij behalve het trainen voor de vierdaagse het sociale aspect heel belangrijk is. Niet iedereen is namelijk geheel zonder kleerscheuren thuis gekomen. We praten tijdens de trainingstochten niet alleen maar over Libanon, maar het is wel een belangrijk gespreksonderwerp welk vaak terug keert. Het maakt daarbij niet uit welke rang je vroeger had of tot welke lichting je behoorde en op welke ladder je nu staat in de maatschappij, iedereen is bij ons gelijk en welkom.
Dus is de 4-daagse een uitdaging voor jou.  En mis je een beetje die kameraadschap van vroeger en vindt je het leuk om in een semi-militair uniform (zwarte kisten,camo broek,rugzak,polo en blauwe baret) met ons mee te lopen ,schroom je dan niet om wat meer info te vragen bij:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of neem een kijkje op totaal vernieuwde website van de UNIFIL WANDELGROEP

TRAINEN

Zoals al eerder vermeld heeft de wandelgroep de doelstelling om met zoveel mogelijk wandelaars met succes de 4-daagse te volbrengen. Omdat te kunnen realiseren is er een trainingsschema opgesteld. De trainingen beginnen el jaar in februari tot aan de Airborne in Oosterbeek  in op 1 september 2012 of 7 september 2013.
Omdat de lopers natuurlijk niet allemaal in dezelfde provincie wonen is dit trainigsschema heel divers.
De ene week is het Margraten Limburg en dan weer Lisse Noord-Holland. Er zijn ook een aantal tochten die elke jaar weer terug komen zoals de Airbornetocht, Rode kruis Bloesemtocht  en de twee daagse van Diekirch in Luxemburg. Waar we gaan camperen.
Het komt soms voor dat iemand helemaal in een uithoek van Nederland woont en de reisafstand gewoon te ver is. In dat geval wordt er dan in onderling overleg op locatie getraind. Maar het allerleukste is toch om samen met de groep te trainen. Natuurlijk kan niet iedereen elke week mee trainen maar in het algemeen worden de trainingen goed bezocht. Elke week komt er een verslag van de gelopen tocht op onze de eigen wandel-site unifilwandelgroep.info Als je de verslagen leest neem dan een flink korreltje zout. De pennen schrijven vlijmscherp.

INSCHRIJVING VIERDAAGSE NIJMEGEN

Informatie hierover is te verkrijgen bij de contactpersonen voor deze activiteit. De contactpersonen van de Unifil wandelgroep zijn: Henrie Claassen die bereikbaar is op zijn mobielnummer 031650588593 of Frans-Wim Smits 031631951854. Voor meer informatie kun je terecht op hun website; unifilwandelgroep.info/contact

Deelname is niet vrijblijvend en niet gratis. Je wordt geacht aan de trainingsdagen vooraf deel te nemen, zodat je goed beslagen in Nijmegen aan de start verschijnt.

"Verslagen gelopen Wandeltochten N.U.V. Wandelgroep 2012"

Boots_Logo_NUV

VIERDAAGSE 2012