Aanmelding deelname oefening Blauw Koord in December 2024

Beste UNIFIL veteraan, 

Elk jaar worden er 1 of 2 oefeningen Blauw Koord georganiseerd door het 44 ste Painfbat waarbij militairen worden getest op hun fysieke en militaire vaardigheden. Net zoals vele UNIFIL veteranen deze oefening in hun diensttijd gedaan hebben. 

Vanwege de historische band van de UNIFIL militair met het 44ste Painfbat krijgen UNIFIL veteranen de mogelijkheid om aan de oefening deel te nemen. 

De inzet die van de UNIFIL veteraan wordt verwacht is dat hij fysiek beschikt over een goede conditie en in staat is om mee te kunnen lopen met een groep militairen die een parcours met opdrachten moeten afleggen over een afstand van omstreeks 25 km. De totale duur van het parcours is ongeveer 12 uur lang.  Gezien onze stijgende leeftijd wordt het steeds uitdagender om hieraan te voldoen maar (snelle) uitvallers willen we echt tot een minimum beperken.

Voor veteranen die hier niet toe in staat zijn is er de mogelijkheid om een rol te krijgen bij een van de posten langs het parcours. Het geven van de instructies en het stellen van vragen waar letters mee gescoord kunnen worden. 

Op voorhand is niet aan te geven hoeveel veteranen er daadwerkelijk kunnen deelnemen, het aantal groepen militairen dat gaat deelnemen alsmede de behoefte aan veteranen bij de posten bepaalt hoe groot de inzet zal zijn. 

Op woensdag 11 (gehele dag) en donderdag 12 december ( tot 09.00 uur)  vindt Oefening Blauw Koord plaats op de Johan Post Kazerne te Havelte. Dinsdagavond 10 December is er samenzijn met de groep en enkele militairen van de staf van het 44ste Painfbat in de bataljons bar in het KEKgebouw.  

Vind je het leuk om deel te nemen, ben je fysiek goed in orde of vindt je het leuk om 1 van de posten langs het parcours te bezetten en beschik je over tenue: oud groen, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik zet je dan op de aanmeldlijst en hoor je tijdig of je er bij bent.  Voor vragen kan je me bellen op 0654631686

 Met blauwe groet, 

 Joop Hoek