Aanmelding Oefening Blauw Koord 2 t/m 4 april te Havelte (Johan Post Kazerne)

Het animo om deel te nemen aan oefening Blauw Koord is overweldigend en daarom  wordt de inschrijving gesloten. Hou de website in de gaten zodat je de volgende keer tijdig kunt reageren. Oefeningen worden meestal medio april en december van het jaar gepland. 
 
Beste Unifil Veteraan, 
Het is een traditie dat Unifil Veteranen oefening Blauw Koord van het 44 ste Painfbat ondersteunen door tijdens de oefening gezamenlijk op te trekken met de nieuw ingestroomde militairen die hun blauwe koord gaan halen. 
Tijdens de oefening loop je mee met 1 of meerdere groepen militairen die een parcours afleggen van ongeveer 25 km. Een parcours waarbij hun fysiek en militaire skills worden beproefd en waarbij de Unifil Veteraan gedurende het parcours contact legt met deze militairen om zo de verbinding tussen de (voormalige) militairen van het 44 Painfbat te versterken. 
Om te kunnen deelnemen aan deze oefening moet je beschikken over oud groen en een goede fysieke gesteldheid.  
 
Het programma :
  • Op dinsdagavond is er een drankje met de BA en/of de BC. Dit is vrijwillig. Als je voor 18.00 op de kazerne bent dan kun je eten bij Paresto. Na de bar gaan we naar onze kamer/slaapzaal.
  • Woensdagmorgen ontbijten we bij Paresto en maken we ons gereed bij de Batstaff en maken we kennis met de ingestroomde militairen.  Je bent vervolgens de gehele dag en/of avond onderweg.
  • Donderdagmorgen reveille in het bos bij de groepen, afmarcheren naar de appelplaats en de blauwe koorden uitreiken. Koffie met de BC en BA en omstreeks 09.00 weer terug naar huis/werk. 
Met blauwe groet, 
Joop Hoek 
Bestuur Nederlandse UNIFIL Vereniging
Bestuurslid Activiteiten en Evenementen