Open brief nabestaanden Nederlandse veteranen

Beste boeren en burgers,

Duizenden Nederlandse vlaggen hing u op, ondersteboven, als signaal naar Den Haag. Half Nederland hing vol. Den Haag heeft uw vlag gezien, uw stem gehoord.
Maar voor ons, nabestaanden van gesneuvelde militairen, is het pijnlijk om die vlag omgekeerd te zien hangen.

Ons kind, onze ouder, partner, broer/zus kwam thuis in een kist onder diezelfde vlag. Hun leven verloren in dienst van het Nederlandse volk. Voor uw vrede en democratie. Het is jaren geleden, maar voor ons voelt het als gisteren.

Daarom doen wij deze oproep: laten wij, Nederlanders, op 4 en 5 mei al deze duizenden vlaggen hijsen, rood-wit-blauw. Het symbool voor vrede, vrijheid, een onafhankelijk en democratisch Nederland, en uit respect voor gesneuvelden en oorlogsslachtoffers.

Vergeet niet dat de oorlog dichtbij is en dat onze militairen bereid zijn hun leven te riskeren voor ons als het nodig is. Ter bescherming van al wat ons en u lief is.

We rekenen op een Nederland vol rood-wit-blauw op 4 en 5 mei. De vlaggen zijn er, dat weten we zeker!

Nabestaanden van gesneuvelde militairen, onder wie:

Karin van Dam en Ruud Smeehuijzen, ouders van Timo Smeehuijzen Laura Smeehuijzen, zus van Timo Smeehuijzen
Marianne en Wil Krist, ouders van Tom Krist
Luciënne Leijsen, weduwe van Sergeant Majoor Mark Leijsen Marjan en Hans Poortema, ouders van Aldert Poortema

Paul van de Rijdt, vader van Kevin van de Rijdt Hanneke Harders, moeder van Marc Harders
Petra van der Heijden, moeder van Bart van Boxtel Marian en Rob Hoogland, ouders van Tim Hoogland Gerda Donkervoort, moeder van Michael Donkervoort Gien en Theo Janzen, ouders van Luc Janzen

Jennifer Schouten, weduwe van Henry Hoving GreetjeenJanGroenbroek,moederenbonusvadervanHenryHoving Matthijs Groenbroek, broer van Henry Hoving