Veteranendag 2023

IMG 0680Beste UNIFIL veteranen, 

Velen van ons gaan op 24 juni naar het Malieveld om Veteranendag 2023 te vieren. Een groots opgezet evenement waar ik altijd naar uitkijk. Het weer is meestal goed en het is altijd weer fantastisch om mijn maten tegen te komen. Weer een jaartje ouder en lelijker geworden. ߘꦡmp;nbsp;Ik zal hieronder in hoofdlijnen nog wat zaken aanstippen die handig zijn om te weten. 

09.00 uur opening Malieveld. Iedereen is van harte welkom. 

Vanaf 09.00 uur vanaf kun je je melden bij de merchandise stand van de NUV ( bij Berry en Wilma) Deze staat op het veteranenplaza waar ook alle andere (verkoop) stands staan.  Meld je bij Ton met de brief die je van het VI hebt ontvangen want daarop staat vermeld of je je bij de NUV hebt aangemeld, Ton zit daar achter een tafeltje en als je op de NUV aanmeldlijst staat dan ontvang je van Ton je maaltijd/consumptiebonnen. 

Sta je niet op de lijst en heb je dus thuis geen bevestiging ontvangen + treinkaartje dan heeft Ton geen bonnen voor je. 

Vertrek om 12.45 uur van het verzamelpunt Libanongangers naar de opstelplaats voor het defilé.  Het verzamelpunt staat midden op het terrein en is herkenbaar aan een kotje met enkele grote kruizen waar teven 4 witte UN voertuigen staan. Niet te missen. 

13.00 uur opstellen voor het defilé.   De afstand is 4 km en daar doen we 45 minuten over. 

Let op de kledingvoorschriften. Een defilé moet er altijd goed en strak uitzien. Je presenteert jezelf aan de Koning en alle Nederlanders. Op de website staat duidelijk vermeld wat de voorschriften zijn. In het kort: oud groen / het nieuwe VT pak / grijze broek-blauwe blazer / UNIFIL polo-spijkerbroek en dichte schoenen.  Dus…korte broek met slippers en T-shirt is niet toegestaan en die lopen ook niet mee.  De organisatie zelf gaat hier ook op toezien. 

We verwachten ergens omstreeks 14.30 uur weer terug te zijn op het Malieveld voor een lekker biertje. 

Vaandeldragers: elk jaar is er andere provincie aan de beurt en dit jaar is dit Utrecht. Vind je het leuk om vaandeldrager te zijn, zoek mij dan op. De spullen liggen in de merchandise stand. Als je je daar omstreeks 12.00 uur meldt dan is dat goed. Als er te weinig gegadigden zijn dan zal ik zelf een Chinese vrijwilliger aanwijzen. 

Ook dit jaar is het niet iedereen gelukt om zich tijdig aan te melden. Men gaf wel aan graag te komen. Voor deze mensen zijn er dus in 1ste instantie geen bonnen. Zijn er bonnen over dan worden ze onder deze UNIFIL veteranen verdeeld. De defilé lopers krijgen bonnen. Loop je niet mee dan krijg je ook geen bonnen.  Verzoek is dan ook om je bonnen Voor 12.30 uur bij de merchandise stand op te halen. 

Nou, dit was weer een heel verhaal. Fijn velen van jullie de volgende week weer te ontmoeten en een biertje mee te drinken. We gaan er weer een mooie dag van maken. Komt allen. 

Groet

Joop Hoek