Walk4Veterans

logowfvOp zaterdag 11 september is het zover: de afsluiting van de 8e editie van de Walk4Veterans!

De Walk4Veterans is dé sponsorloop voor projecten voor militairen en veteranen. En gelukkig kunnen we dit jaar weer afsluiten met een gezamenlijke loop.

Er kan gekozen worden voor 5, 10 of 20 kilometer. Bij inschrijving ontvangt iedere deelnemer een lekker kopje koffie of thee waarna men op pad gaat over de prachtige Utrechtse Heuvelrug. De 10 en 20 kilometer lopers hebben een rustpunt waar hen wat te eten en te drinken aangeboden wordt, de 5 kilometer lopers krijgen bij vertrek al wat lekkers mee. Bij terugkomst ontvangt iedere deelnemer een oorkonde en medaille. 

Deelname kost € 5,- en komt geheel ten goede aan de mooie projecten die we voor deze editie uitgekozen hebben:Poster W4V 2021

  • Veteranenhulphond: een speciaal opgeleide hulphond die een veteraan met een post traumatisch stress stoornis helpt. Een veteraan met PTSS heeft vaak last van herbelevingen, angst-of woedeaanvallen, concentratieproblemen en nachtmerries. Een hulphond helpt hem/haar om weer rustig te worden of te blijven, maakt hem of haar wakker bij een nachtmerrie een trekt hem of haar weg uit een situatie waarin de veteraan zich niet fijn voelt. Kortom, een echt maatje voor 24/7!

  • Veteranenlocatie Nieuw Balinge: bij een voormalig bunkercomplex in een stiltegebied, wordt gewerkt aan het bouwen van een historisch materialendepot. Bij dit project zijn nu 6 veteranen betrokken die hier een veilige plek vinden; een plek waar ze even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur, waar ze een luisterend oor vinden, een kop koffie kunnen drinken, kunnen wandelen of werken. Een plek van kameraadschap en zingeving!

  • MissionKit: iedere militair die op missie gaat, krijgt een pakket mee. In dit pakket zitten o.a. dagboekjes, ansichtkaarten en een gedachten-en gebedenboekje. Het pakket is bedoeld om hen te laten zien dat er aan hen gedacht wordt en ook om de communicatie tussen thuisfront en uitgezonden militair te versterken.

Deelnemers kunnen zich ook laten sponsoren voor hun deelname wat natuurlijk de opbrengst alleen maar vergroot! (dit is echter niet verplicht!).