Reizen naar Libanon

Informatie met betrekking tot individuele- of terugkeer reizen naar Libanon

Inleiding

Het doel van het  bestuur van de Nederlandse UNIFIL Vereniging is om iedereen die voornemens is naar Libanon te reizen zo goed mogelijk op weg te helpen.

Veel veteranen gingen u al voor. Hier hebben we een apart gedeelte aan besteed "Verhalen van collega's". In de loop van de tijd zal deze gevuld worden met ervaringen opgedaan in een terugkeer reis. Verder hebben we de meeste Tips & Trucs die betrekking hebben op zo'n reis overzichtelijk bijeengebracht. Als u op een item klikt zal dit zich ontvouwen zodat u alle info hierover kunt lezen.
Ook moeten we aandacht besteden aan wat minder fijne zaken zoals dieven & oplichters. Helaas is dit iets waar we niet omheen kunnen, maar ze zeggen voorkomen is beter dan genezen. Lees deze tips dus goed door.

Begrijp ons goed, wij zijn geen reisorganisatie,  u zult alles zelf moeten regelen. Wij proberen u alleen handvatten te geven waarmee u uit de voeten kunt.

Het bestuur en de makers van deze pagina's wensen alle Unifillers, eventueel hun partners en kinderen een fijne terugreis naar Libanon toe met veel plezier en mooie momenten. 

Algemene informatie Tips & Trucs

Wij helpen u op weg. Alle Tips & Trucs op een rijtje

Er zijn meerdere maatschappijen die rechtstreeks vliegen op Beirut.
Sinds november 2018 kan dit ook met Transavia vanaf Amsterdam.
Dit doen zij tegen betaalbare prijzen.
De vluchten zijn echter niet dagelijks dus moet je dit goed plannen.
Voordat de Corona crisis begon vlogen zij drie keer per week op en neer.
De vluchten vertrekken vanaf Schiphol in de middag, zoals bijvoorbeeld op zondagmiddag om 14.30uur.
Tijdens het inchecken wordt gevraagd om het hotel op te geven waar je gaat verblijven. Zorg dus dat je dat adres bij de hand hebt.
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur en rond 1900 / 1930 uur kom je aan op Beirut international Airport.

Dan volgt de paspoort controle. Paspoort bijzonderheden zie: ‘Reis documenten’.

Bij elke reis hoort een goede voorbereiding. Dat kan ook minimalistisch zijn door alleen een ticket te kopen en een hotel te boeken in Beirut. Maar meestal is het toch de bedoeling dat je naast Beirut veel meer wil zien van het land zelf.
Je kunt natuurlijk vooraf zorgen dat je een gids en chauffeur regelt. Daarmee kan je afspraken maken zodat je bij aankomst na de douane formaliteiten door hen wordt opgewacht. Zij brengen je vervolgens naar het geboekte hotel.
Buiten bij de terminal staan meestal wel een aantal taxi’s te wachten, maar niet veel.
Vanaf de terminal is het ongeveer 30 / 35 minuten rijden naar het centrum van Beirut.
Het Libanese verkeer is wel even een ding. Wellicht niet meer de mega toeterende bende van toen, maar de belijning ontbreekt vaak op de twee tot vierbaans wegen, dus zo nu en dan is het even billen knijpen. Daarnaast is de wegkwaliteit buiten de nieuwe snelwegen van wisselende kwaliteit.

Dieven & Oplichters

De meest voorkomende oplichterspraktijken

Je handbagage ligt al op de band bij de veiligheidscontrole. Maar bij de persoon vóór je gaat het piepje af. Terwijl hij uitvoerig wordt gecontroleerd, gaat een medeplichtige er aan de andere kant van de scanner vandoor met je bezittingen. Niemand zal er raar van opkijken.

Sta je in de rij voor de veiligheidscontrole? Leg je bagage dan niet direct op de band, maar wacht even tot er daadwerkelijk naar je wordt gewenkt. Ontbreekt er alsnog iets? Er staan voldoende veiligheidsbeambten en -agenten om je heen die je in kunt schakelen.

Terwijl jij met je smartphone verbinding hebt met een onveilig wifi-netwerk, proberen internetcriminelen je wachtwoorden en accountgegevens te achterhalen. Voor sommige moet je je aanmelden, voor sommige niet. Maar in bijna elke luchthaven kun je gebruik maken van een officieel en betrouwbaar netwerk. Je kunt ook gebruikmaken van apps zoals AVG VPN, waarmee je via een veilige server verbinding maakt met het internet.